Brösttejp till klänningen

Ordet brösttejp kanske inte är det vanligaste ordet du har i vokabulären men det innebär enkelt uttryckt en liten tejpbit som man placerar precis nedanför bröstvårtan och den stöttar upp brösten vid tillfällen då man inte kan ha bh under kläderna. Det kan handla om till exempel väldigt tunna linnen eller sommarklänningar där det inte fungerar att ha en bh på sig. Brösttejpen är formad så att den har en utskärning för bröstvårtan. Är du intresserad av att införskaffa brösttejp för att prova, kontaktar du en brösttejp butik för att hitta rätt vara. De finns i två olika storlekar. Du ska köpa brösttejp för samma storlek som när du köper en bh, dvs har du B-kupa på din bh, ska du köpa brösttejp för A-C-kupa. Är du osäker på storleken köper du den större eftersom det går att klippa ned den.

Hur man använder brösttejp.

  • Man ska se till att man är ren och torr på huden innan man applicerar tejpen. När man ska ta bort tejpen ska man absolut inte rycka som man brukar göra med vanliga plåster. De kan sitta fast relativt hårt.
  • Om du är allergisk eller har känslig hy kan man eventuellt få en reaktion av tejpen. Om du tror det, kan det vara bra att först prova med en liten bit av tejpen på till exempel en arm för att se hur din hud reagerar.
  • Använd inte brösttejp på hud som på något vis är skadad eller om du har bränt dig i solen, inte heller om du smort in brösten med en oljig kräm, då fäster den inte så bra. Svettas du mycket är det heller inte någon jättestor idé att prova brösttejp.